top of page

Restaurering av Ruffen Bar - Kragerø sin nye storstue!

I det gamle historiske bygget, som er mer enn 100 år gammelt og ligger helt nede ved sjøkanten i Kragerø, har vi restaurert og bygget et nytt utested - Ruffen Bar. Kragerø sin nye storstue. Vi har vært med fra start til slutt, og restauranten fremstår i dag som en restaurant med mye sjel, varme, herlig stemning og topp underholdning.


Restaurering, restaurant, kragerø, ruffen

Omfattende restaurering av hele bygget

Det er har vært en omfattende jobb. Det aller meste av det eksisterende innvendige ble fjernet, og inn med nye løsninger og ny utnyttelse av lokalet. Bygget er mer enn 100 år gammelt, og ble bygget på en tid hvor man brukte solide stokker i reisverk . Noen av de gamle stokkene måtte vike til fordel for nye løsninger. Disse stokkene har vi brukt på nytt, som en del av innredningen. På denne måten skaper man et helt unikt rom med unike detaljer, som igjen skaper den gode atmosfæren i lokalene.


Har du noen spørsmål rundt restaurering? Ta kontakt for en uforpliktende samtale.Dette sier kunden om prosjektet:

"Det som er viktig for oss i Aco AS, når vi skal gå i gang med ett ombyggingsarbeidet som vi gjorde med Ruffen Bar, er å ha god kommunikasjon med de som skal utføre jobben, og det har vi med Kragerøsnekkeren, som har snekkere som tenker på egenhånd og kommer med forslag til bedre løsninger enn tenkt eller tegnet, noe man må i ett over 100 år gammelt bygg, nye ting dukker opp hele tiden. Ikke så mange rette vinkler i ett slikt bygg. Da de også tar alt fra bryggeanlegget til interiør og møbler. Det hele startet med riving av bryggeanlegget til ferdigstillelse, hvor gjestene kunne komme til ett ferdig utested til avtalt tid." Axel Carlsen, Aco AS.

Resultatet av restaureringen

Lokalene fremstår i dag som svært delikate og gjennomførte. Det er en lun atmosfære som man straks kjenner på når man kommer inn dørene.


Ingenting er blitt overlatt til tilfeldighetene. God planlegging, og fokus på historien til bygget har munnet ut i disse flotte lokalene. Ruffen Bar har blitt en samlingspunkt for de gode stunder. Om det er for å nyte et godt måltid i hyggelig selskap, en god samtale over en kopp kaffe eller noe annet godt i glasset, eller en hyggelig konsertopplevelse. Mulighetene er mange, Ruffen Bar har mye å by på gjennom hele året.Det gamle toppdekket på brygga hadde levd sitt liv og var på tide å legge nytt


Ettersom selve byggen var slitt og hadde flere skader og mangler måtte den også restaureres. Solide stokker må til for å holde en brygge på plass. Det meste av grunnstokkene ble beholdt, noe ble skiftet ut og et helt nytt toppdekket ble lagt. Nå fremstår bryggen som en ny og solid brygge som innbyr til en deilig formiddag i solveggen, vel som en festlig kveld på byen i godt lag.


Vi har har mange års erfaring med oppføring og restaurering av brygger. Har du noen spørsmål eller ønsker du en gratis og uforpliktende befaring? Ta kontakt med oss.

Her kan du lese mer om restaurering og andre tjenester vi tilbyr.

Comments


bottom of page